Blog - Latest News

Priopćenje za javnost kluba vijećnika HDZ BIH-HSS: MI RADIMO U SLUŽBI NARODA A NE OSOBNE PROMOCIJE !!!

Nakon druge sjednice Gradskog vijeća grada Čapljine javnosti su prezentirane kreirane informacije upakirane u lažni celofan oporbe kojoj je cilj obmanjivanje javnosti.

 

Naime uz nelogične i neprovedive odluke koje su bile prijedlog  za uvrštavanje u dnevni red oporba je posebno publicirala kako vijećnici koalicije HDZ-a BiH i HSS-a  nisu htjeli prihvatiti prijedlog pomoći nastradalim u nedavnom potresu u Petrinji, Sisku i okolnim selima.

 

Klub vijećnika koalicije HDZ-a BiH i HSS-a svakako je odgovoran objasniti svojim biračima o kakvom se populizmu radi. Točno je da vijećnici koalicije HDZ-a BiH i HSS-a  nisu podržali njihove prijedloge pa ni ovaj prijedlog pomoći unesrećenima potresom jer dok pojedinci predlažu kojekakve mjere Vlast poduzima konkretne korake pomoći.

 

Pomoć Petrinji i Sisku pružena je od strane Grada i gradonačelnika, a neke od konkretnih mjera je intervencija vatrogasaca Vatrogasne postrojbe Čapljina, naime naši educirani vatrogasci, njih sedam,  su odmah drugog razornog dana stigli u Petrinju s dva profesionalna vozila i opremom. Grad Čapljina će  pružiti i financijsku pomoć kroz interventna sredstva, naime u proračunu postoji stavka Interventna sredstva, to su financijska sredstva koja su predviđena za ovakve  vrste pomoći. Naša oporba očito ne zna za tu stavku ili ne želi znati.

 

Također je pokrenuta inicijativa Gradske uprave i naših Javnih ustanova i Javnih poduzeća da se svaki djelatnik odrekne po 50 KM plaće i taj novac će se uplatiti na račun pomoći unesrećenim,   kao i koordinirana pomoć preko Crvenog križa Čapljina.

 

Jasno je da se ovdje radi o klasičnom populizmu. Stav kluba vijećnika koalicije HDZ-a BiH i HSS-a je jasan. Ni jedan prijedlog pojedinih vijećnika koji je u svrhu osobnog populizma  nećemo podržati, MI RADIMO U SLUŽBI NARODA A NE OSOBNE PROMOCIJE !!!

 

Klub vijećnika koalicije HDZ BiH- HSS