Povijest ZŽ Čapljina

Nakon utemeljiteljskog Sabora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“, 17.rujna 2008.godine u Čapljini je održana sjednica Inicijativnog odbora, a dva mjeseca potom i Izborna skupština tada Općinskog odbora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina. Novoutemeljeni OO ZŽ HDZ BiH Čapljina iznimno dobro je prihvaćen u javnosti, a broj članica do danas u stalnom je porastu. Da je tomu tako, dokazano je odličnim suradničkim odnosima, osobito na lokalnoj razini, što je urodilo zajedničkom realizacijom projekta „Pokrenimo Čapljinu“. U godinama koje su slijedile čapljinska Zajednica žena HDZ BiH Čapljina svojim radom i djelovanjem ostavila je neizbrisiv trag u svojoj sredini.

Ponosno ističemo akcije “Neka Božić bude svima“ za socijalno ugrožene žitelje naše općine, „Božić u srcu“ za renoviranje Dječjeg vrtića „Čapljina“ i Doma za stare i iznemogle osobe „Domanovići“ u Domanovićima, Čapljina, tradicionalnu podjelu ribe na Badnji dan, dragovoljno darivanje krvi  u korizmeno vrijeme, posjeta napuštenoj djeci u Majčinom selu u Međugorju, posjeta zlostavljanim ženama u Kući Majke Krispine u Međugorju, večere humanitarnog karaktera povodom Međunarodnog dana žena, odlazak na zajednička hodočašća (Bobovac) te razna druženja humanitarnog karaktera, a sve u suorganizaciji sa Gradskim odborom HDZ BiH Čapljina te Gradskim odborom Mladeži HDZ BiH Čapljina.

Iznimno smo ponosne na sinergiju i zajedništvo unutar naše organizacije HDZ BiH Čapljina na čelu sa našim predsjednikom i gradonačelnikom dr.Smiljanom Vidićem čija je potpora u našem zajedničkom radu i djelovanju neupitna od samog osnutka Zajednice žena U Čapljini.

Ističemo naravno i dobu suradnju sa ostalim općinama i gradovima u BiH kao i s aktualnim rukovodstvom Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ na čelu s predsjednicom Marinom Pendeš.

Aktivne smo sudionice u stvaranju, kako socijalne, kulturne, humanitarne tako i političke, klime u našem gradu, što pokazuju i rezultati lokalnih i općih izbora gdje je evidentan konstantan rast potpore i povjerenja birača te svoj rad planiramo razvijati u istom smjeru.

Lista predsjednica OO/GO HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina od utemeljenja do danas:

  • Antonija Mustapić (2009.-2011.)
  • Nives Rotim (2012.-2015.)
  • Nives Rotim (2016.-2019.)
  • Magdalena Đurašković (2020.-2021.)
  • Nives Rotim (2021.-aktualni mandat)